Friday 12 August 2011

It's getting autumn

For me the midnight sun is one of the most natural thing: That's how it should be in the life - always sunlight. But it's getting to be autumn, I just have to admit it even I wouldn't like to. Light is changing somehow colour and intensity is much lower, specially at night time.

It start to be autumn also for my garden. I'll be now about three weeks away from home, just popping by there once in a while. First one week in Svea, then a week in Trondheim and going back to Svea for a week after that. And then it's already early September and definitely autumn.

Autumn also means that's it's time to start to put my garden down. All salad is already eaten, also almost other herbs as well, except parsley which growing like a weed. Tomatoes and pumpkin are allowed to continue to grow still for a while.

The first pumpkin is growing steadily. I'm already dreaming about dinner, having it together with tasty Svalbard reindeer.
Another small pumpkin, growing also promisingly.
I have got couple of handful with cherry tomatoes. There is still lot of flowers and some green tomatoes, but I'm not sure if they manage to ripe before autumn.
One afternoons harvest. Tasting better than sweeties!
My beans were not growing that successfully. Next year I would like to try some peas instead.
Black eyed Susan has been flowering since early June. Maybe I should have next year some more flowering plants instead of eatable ones. My small garden isn't giving that much to food, so flowering plants might give the same amount of pleasure as the pumpkin leaves.

2 comments:

  1. Moi,

    Syksy tuntuu varmasti siellä vielä huonommalta ajatukselta kuin täällä... Työt jo alkoi ja sehän on varmin syksyn merkki. Nyt kaikki alkaa jo näyttää ylikasvaneelta ja syksyn tuoksu on ulkona, vaikka tänään onkin ihan lämmintä, toisin kuin viime viikolla tuntui. Pikkuhiljaa täytyy varautua peittämään kasvimaa harsolla kylmiä öitä vastaan. Ekat jättiläiskurpitsat ovat vasta nyt alkaneet keräämään kokoa - ihan kuten viime vuonnakin. Viimeksi niitä tuli kolme ja ne täyttivät kottikärryn. Jännityksellä odotellaan. Hyvin tuntuivat pärjävän harson alla pitkälle syksyyn. Saadaan taas lyhtyjä portaille ja piirakka-aineksia. :) Kesäkurpitsoista satoa jo syödään ja jaetaan kaikille ketkä sitä vastaan suostuu ottamaan. ;) Salaattia meillä on vielä muutamaksi viikoksi, joten ei parane päästää sitäkään paleltumaan.

    Mikä paikka tuo "Svea" on?

    ReplyDelete
  2. Meijän kurpitsoille ei kottikärryjä tarvita: Suurin kurpitsa taitaa olla nyt vähän isompi mitä appelsiini. Mutta toisaalta valitsin pienikoisen lajikkeen, jotta se mahtuu kasvamaan ikkunalauvalla. Tosin jättikurpitsa ois voinnu olla tosi siisti :D

    Eli siellä Suomessakin on syksy tuloillaan... Niin se vaan kesä meni! Teillä on se talo tosi loistava, ku siihen tontille mahtuu ihan oikea puutarhakin :) Se on kiva, ku lapsetki pääsee puuhastelemaan ja näkemään miten kasvikset ja kukat kasvavat siemenestä alkaen. Ja onhan se mukavaa ku pääsee syömään ite kasvatettuja kasviksia :)

    Svea on kaivostyömaa noin 60 km Longyearbyenistä. Svea Nord on kivihiilikaivos ja Sveassa (virallisesti Sveagruva) on sitten kaivostoiminnalle vaadittava infrastruktuuri. Kukaan ei asu täällä pysyvästi vaan ihmiset tulevat tänne töihin viikoksi tai kaheksi kerrallaan ja ovat sen jälkeen viikon tai pari vapaalla. Työmatka tapahtuu pienlentokoneella. Miulla on nyt täällä kesäsijaisuus varastolla.

    ReplyDelete