Tuesday 20 December 2011

A total moon eclipse

We were lucky to see a total moon eclipse again. Last year it was in an early morning and then it was freezing cold and good breeze. This year we were lucky. The total eclipse was a Saturday afternoon and even it was quite cold it was actually totally ok because there weren't any wind. We had a little skiing trip in Andventdalen, just to go little bit out of the town lights. There were unbelievable amount of cars on Adventdalen way! Lot of people had taken a trip with a car to take pictures of the reddish moon.

1 comment:

  1. Kiva että saitte seurata pimennyksen. Kellonaika oli mainio, mutta täällä oli taivas niin paksussa pilvessä, ettei havainnoista ollut toivoakaan.

    Jouluksi meille tulee A:n perhe ja aattoa meillä viettää yhteensä 8 henkeä. Ruokakaupan ruuhka on selätetty ja pukinkonttikin on jo lähes valmis, vain nauhoja puuttuu. Tänään olen jo lasten kanssa vapaalla, tarkoituksena on laittaa kuusi kuntoon, koristella pipareita ja tehdä ulos muutama lumilyhty, tässä nollakelissä se onnistuu hyvin (pakkasta ei ollut sen vertaa, että olisi saanut tehtyä jäälyhtyjä).

    Oikein paljon hyvän joulun toivotuksia sinne koko meidän sakilta.

    ReplyDelete